2012. július 29., vasárnap

Piramis a Holdon.

"Piramis a Holdon?" címmel jelent meg egy már-már szokásos hangvételű bejegyzés Edwardtól, akiről a legutóbbi bejegyzésemben írtam. Ezúttal egy olvasójától kapott videófelvételt elemezgetett.

Idézet szó szerint a blogjából:


"Piramis a Holdon?
Arbilac nevű olvasónk ismét küldött pár képet, és egy videót amiket ő maga készített a Holdról. A képeken felfedezhető egy érdekes kereszt, és tény, hogy a természet nem sűrűn alkot szabályos kereszt formájú alakzatokat. Könnyen lehet, hogy egy Piramis található a hold felszínén. Az eddigi felfedezések és napvilágra került információk tekintetében semmi sem zárja ki a valódiságát.
Mivel a Google Moon-ból ügyesen kitörölték a tárgyat, talán nem sokat ér, de a koordinátái csak hozzávetőlegesen  26°32' D 46°58' Ny" http://global-mystery.blogspot.hu/2012/07/piramis-holdon.html




Ó dehogynem ér sokat a koordináta! Főleg ha a blogoló venné a fáradságot, és pontosan kimérné a koordínátákat. :P


                           Az "Arbilac" nicknevű olvasó által "felfedezett" piramis alakzat.






                                Azt hiszem, ez nem az a fotófelbontás, ami alapján ilyen,
                                 felfedezős, fellengős hangulatú kijelentéseket tehetünk.
                                              (komoly légspektrummal terhelt fotó)


Egy megvezetett olvasója Eddynek ezt írja: "FregO 2012. július 22. 22:46
Szep felvetel, gratula.
Ami a legfeltunobb, hogy az a piramisszeru kepzodmeny, vagy epulet hatalmas lehet a foldiekhez viszonyitva nem? Valyon nem lehet a neten kozelebbi kepet talalni a tersegrol?"


(külön felhívom a figyelmet a "valyon" szóra!)



Majd folytatja félelmetes fantáziával megáldva:
"Az alábbi képeken tisztán kivehető a kereszt, figyelembe véve a meteorok Holdon végzett pusztító munkáját, meglepő, hogy ilyen tisztán kivehető az építmény.

(Tisztán kivehető...ja! Blogger megjegyz.)


"Ahhoz képest, hogy nem sűrűn alkot a természet szabályos alakot a Holdon", eléggé közismert a Lunar-X nevű képződmény is, ami nem mesterséges!!!! 
Véletlenszerűen, egymást metsző, régi krátersáncok, gerincek, romkráterek igenis alkothatnak ilyen jellegű alakzatot.(blogger megjegyz.)




Ugye, mondanom sem kell, nagyon izgatta a fantáziámat, hogy ugyan mi lehet az a formáció, ott a Palmieri-kráter vidékén...nézzük csak:

 Kiváló minőságű fotórészlet a fentebb bemutatott vidékről; a kép tetején, a sötét, bazalttal feltöltött, és egymást mértanilag metsző, rianásokkal szabdalt körtealakú Palmieri-kráter, ettől délre fekszik a "piramis"(Én speciel nem látok itten Piramist, ha valaki igen, kérem jelezze.) /LRO mozaikja/






                             Itt pedig a "nagy nehezen" beazonosított "X piramisocska"...



                                                              Az alakzat...



S ha már a bevezetőben annyira hivatkozott Eddy a Google Earth alkalmazásra, nézzük, abban
hogyan fest a "piramis" :


                      Láthatjuk, hogy nem láthatjuk...mert egész egyszerűen nem is létezik!



A Szelenográfiában, vagyis a Hold kutatásával, -az űrkorszak előtt- foglakozó tudományban nem voltak ritkák az ilyen félreértések! Itt: http://holdfenyarnyek.wordpress.com/2011/09/09/hid-a-holdon/
egy zseniális cikket olvashatunk, a csak O'Neil hídjaként elhíresült holdi képződményről.
Itt pedig: http://holdfenyarnyek.wordpress.com/2012/03/14/telepules-a-holdon-gruithuisen-elkepzelt-varosa/ Gruithuisen, megmosolyogtató holdbeli felfedezéséről lehet olvasni.
Egyet még a végére...ha valaki tényleg veszi a fáradtságot, és fényképeket készít égi kísérőnkről, használjon térképeket, fotóatlaszokat összehasonlításul, és ne tegyen felelőtlen kijelentéseket!!!!!!!

Köszönöm a félrevezetett, laikus tömegek nevében!